Om oss

Om oss

Goodrail marknadsför och säljer produkter samt materiel för järnvägsbranschen och industrin. Bolaget innehar agenturer i Sverige och Norden för ett
antal internationellt marknadsledande varumärken. Kontoret ligger i Veddesta, nordväst om Stockholm.

Vår bakgrund

Goodrail grundades 2007 i Järfälla, nordväst om Stockholm. Grundaren Tommy Lillqvist hade då arbetat 15 år inom järnvägsbranschen och sett ett ökande behov av varor och tjänster för underhåll och byggnation av järnväg och infrastruktur. Samtidig öppnades ett tillfälle att bli representant för ett stort internationellt varumärke inom järnvägsbranschen, STRAIL. Tommy Lillqvist fick agenturen och därmed lades grunden för Goodrail.

Goodrail:s agentur- och säljuppdrag för STRAIL i Sverige har varit framgångsrikt och sex år efter starten fick Goodrail även ta över agenturen i Norge. Under 2020 tillkom ytterligare ett nordiskt ansvarsområde i samband med att Goodrail tog över agenturen för STRAIL i Finland.

Under åren har säljportföljen utökats med produkter från olika varumärken, däribland ett av världens ledande företag för rangerlok, italienska Zephir. Rangerloken används bland annat på bangårdar för att växla, rangera, tågvagnar samt är till stor nytta även inom gruvindustrin och annan tung industri. Goodrail har agenturen på den svenska marknaden för Zephir.

Vår framtid

Bolaget satsar långsiktigt och planen är att växa organiskt med sälj- och agenturuppdrag. Goodrail är därför ständigt intresserade av nya kontakter och fler samarbeten inom järnvägsbranschen och industrin.

All utrustning och samtliga maskiner som Goodrail levererar följer och uppfyller de miljökrav och de regelverk som finns på den svenska marknaden. God kostnadseffektivitet och produktivitet är viktiga ledord, liksom kvalitet och hållbarhet. Utöver detta finns även ett socialt engagemang. Goodrail stöttar bland annat Missing Peoples verksamhet sedan 2015.

Tommy Lillqvist
Roll: VD
Telefon: +46-70 6092974

Jessika Lillqvist
Roll: Innesäljare
Telefon: +46-8 580 12974

Annika Dahlström / AnCan
Roll: Vår partner i Finland
Telefon: +358- 050 400 4148

Har du några frågor?